Menu

Michael Kors zebra print handbag

0 Comment

Ved hjelp av pc-en kan du nå enkelt lage din egen nødplakat til å henge opp på veggen på hytta i påsken. Jobben tar mindre enn fem minutter, og nødplakaten kan være avgjørende for å få tilkalt redningsmannskaper i tide til riktig sted, dersom noe skulle skje.Mange hytter og turistinkvarteringer som brukes i påsken, befinner seg på steder uten konkret gate- eller veiadresse. Det samme gjelder mange gårder og bolighus ute i distriktene. Nødplakaten inneholder GPS-koordinater som gjør at hjelpemannskapene likevel kan finne frem raskt.Det finnes flere konkrete eksempler på at nettopp nødplakaten har vært til stor nytte i nødsituasjoner, opplyser informasjonssjef Åge Hadler i Statens kartverk til PC World Norge.Tidligere i år fortalte Rjukan Arbeiderblad om en utrykning til en hytte i Skirvedalen der en person hadde fått akutte hjerteproblemer. Michael Kors zebra print handbag Takket være nødplakatens GPS-informasjon fant både ambulanse og legehelikopter raskt nok frem.

Nødplakat-tjenesten har vært i drift i et par års tid, men Statens kartverk har nå gått ut med en påminnelse om den med tanke på den forestående påsken. Hittil er det registrert over 30 000 nedlastinger av nødplakaten.Først må man manøvrere seg til det området på kartet hvor hytta ligger – eller hva slags punkt man nå måtte ønske å lage en nødplakat for. Det er symboler for å forstørre og forminske kartutsnittet og et håndverktøy for å scrolle sideveis og vertikalt.Michael Kors zebra print handbag Man kan også velge mellom en rekke forhåndsdefinerte tall for målestokk, eller søke seg frem via fylkes- og kommunenavn. Deretter er det bare å trekke en ramme rundt det området av kommunen som man ønsker å manøvrere seg frem til. På den måten finner man raskt frem til det aktuelle punktet – i mitt tilfelle fant jeg fort frem til min egen hytte på et kart som var så detaljert at til og med anneks og vedbod var markert separat.

Det er altså ikke noe problem å finne frem til punktet man ønsker å markere med svært stor grad av nøyaktighet.Neste steg er å klikke på Røde Kors-symbolet og deretter plassere markøren på hytta eller annet aktuelt punkt på kartet. Michael Kors zebra print handbag Deretter går man til menyen til høyre i skjermbildet og velger «Klikk her for å starte Nødplakaten».Det neste steget er å gå innom en side der man må godta betingelsene for å bruke tjenesten, der Statens kartverk fraskriver seg ansvaret for mulige feil som skyldes brukeren, datagrunnlaget eller teknologien bak.

Stikkord: